Tips
Vooraf
- Vervang gewone boter of margarine door roomboter om een heerlijke romige cake te maken.
- Zorg dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn. Wanneer de ingrediënten te koud zijn, wordt de cake niet luchtig.
Voorbereiding
- Klop altijd volgens de aangegeven tijd. Langer of korter kloppen geeft het beslag niet de benodigde structuur om een goede cake. Gebruik een mixer of keukenmachine.
- Vet de cakevorm in met boter en strooi een beetje bloem over de vorm, zodat de cake niet aan de vorm gaat plakken en een knapperige korst krijgt.
- Laat het beslag maximaal 20 minuten staan, anders verliest het beslag de luchtigheid.
Tijdens het bakken
- Wanneer de cake in de oven scheurt of een bult vormt, wil dat zeggen dat de temperatuur van de oven te hoog is.
- Benieuwd of de cake al gaar is? Prik een satéprikker in het midden van de cake. Blijft de prikker schoon? Dan is de cake gaar.
Bewaren
- Bewaar de cake buiten de koelkast luchtdicht.
Tweet