Paascake

Informatie
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Voedingswaarden: Onbekend
Benodigdheden
- Springvorm
- Spuitzak met gladde spuitmond
- Vetvrij papier
- Afgebakken cake
Ingrediënten
- 1 cake, zelfgemaakt volgens het basisrecept of uit de winkel
- 200 g zachte boter of margarine
- 75 g poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1/4 en 1/8 liter slagroom
- 1,5 zakje slagroomversteviger
- 9 eetlepels advocaat
- 1 pakje chocoladeglazuur Dr. Oetker
Bereidingswijze
- In een kom de boter met poedersuiker en vanillesuiker zacht roeren.
- Lepel voor lepel de advocaat erdoor roeren, net zolang roeren totdat er een glad mengsel ontstaat.
- In een kom slagroom met 3 eetlepels suiker en slagroomversteviger stijfkloppen.
- Laat je gebakken cake volledig afkoelen voordat de slagroom er op kan worden gesmeerd. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer de cake tijdelijk in de koelkast heeft gestaan, om te voorkomen dat de slagroom en advocaatboter gaan smelten.
- De cake 2 keer overlangs halveren, zodat 3 lange plakken ontstaan. De bovenkant van de onderste plak cake wordt besmeerd met 1/3 deel van advocaatboter. Dan de middelste plak erop leggen en deze besmeren met 1/3 deel van slagroom. Bovenste plak erop leggen. Bovenkant van cake met heel dun laagje slagroom besmeren.
- Zijkanten van cake dik besmeren met de helft van overgebleven slagroom en eventueel met een spatel langs zijkanten van cake reliƫf aanbrengen. De rest van slagroom kan nu in de spuitzak worden geschept.
- Gebruik de spuitzak om op de bovenkant van de cake de slagroom te spuiten in diagonale lijnen met een ruimte van ongeveer 1 cm tussen de slagroomlijnen.
- Schep de advocaatboter in de spuitzak en vul hiermee de ruimtes op tussen de slagroomstrepen.
- Laat het chocoladeglazuur smelten zoals is aangegeven op de verpakking. Laat deze een klein beetje afkoelen en maak intussen een dun spuitmondje van het vetvrij papier. Schep hier het chocoladeglazuur in en spuit fijne lijntjes chocolade kriskras over de cake.
- De cake is nu klaar. Bewaar de cake in de koelkast tot gebruik.
Tweet