Natte cake

Informatie
- Bereidingstijd: 70 minuten
- Oventemperatuur: 140 °C
- Heteluchtoven: -
- Voedingswaarden: Onbekend
Benodigdheden
- Cakevorm
Ingrediënten
- 220 g bloem
- 100 g roomboter
- 100 g margarine
- 200 g witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 50 gram melk
- 1 tl bakpoeder
- 10 g custard
- 10 g citroenrasp
- Eventueel: 100 g rozijnen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor en plaats het rooster iets onder het midden.
- Zeef de bloem, custard en bakpoeder.
- Meng de margarine, roomboter met de suiker en citroenrasp in een beslagkom.
- Verwarm de beslagkom au bain-marie tot de boter iets begint te smelten. Daarna wordt het beslag romig geklopt.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag en klop het geheel enkele minuten op de hoogste stand.
- Zet de mixer iets lager en voeg de melk en het bloem toe. De rozijnen kunnen hierna aan het beslag worden toegevoegd. Klopt het geheel maximaal 1 minuut door.
- Vul de ingevette vorm met het beslag.
- Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin
- Haal de cake heet uit de vorm en pak de cake in aluminiumfolie, alwaar de cake kan afkoelen.
Tweet