Kruidcake

Informatie
- Bereidingstijd: 75 minuten
- Oventemperatuur: 175 °C
- Heteluchtoven: 160 °C
- Voedingswaarden: Onbekend
Benodigdheden
- Cakevorm
Ingrediënten
- 300 g volkorenmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 250 g donkere bastardsuiker
- 1 Ei
- 200 ml melk
- 2 el koek- en speculaaskruiden (20 g)
- 250 g rozijnen
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 2 el keukenstroop
- 6 bolletjes stemgember, fijngehakt (potje 240 g)
- Boter om in te vetten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de geraspte schil en de rozijnen. Laat het mengsel afkoelen.
- Meng de koekkruiden door het volkorenmeel. Met hier ook het bakpoeder en de basterdsuiker door.
- Voeg het ei, de stroop en de melk toe aan het meel en meng dit met een garde tot een glad beslag.
- Roer de gember en de rozijnen met het sap door het beslag. Schenk dit beslag in de cakevorm en zet deze iets onder in het midden in de oven.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen voordat hij uit de cake kan.
- Verwijder de cakevorm en laat de cake afkoelen. De kruidcake is nog lekker wanneer je deze 1 dag laat rusten in aluminiumfolie.
Tweet