Eenvoudig cakebeslag

Informatie
- Bereidingstijd: 65-70 minuten
- Oventemperatuur: 160 °C
- Heteluchtoven: 140 °C
- Voedingswaarden: Onbekend
Benodigdheden
- Cakevorm
Ingrediënten
- 160 g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml melk
- 3 eieren
- 300 g kristalbloem
- ½ zakje Dr. Oetker Backin
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor en plaats het rooster iets onder het midden.
- Meng en zeef de bloem en Backin.
- Klop de boter romig en voeg suiker en vanillesuiker geleidelijk toe aan de boter.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag. Roer hierna het zout erdoor.
- Spatel het bloemmengsel en de melk geleidelijk door het botermengsel. Neem niet meer dan 3 eetlepels bloem tegelijk en zorg dat het beslag smeuïg blijft. Voeg extra melk toe wanneer het beslag te stijf blijft, maar probeer de melk pas aan het einde toe te voegen.
- Het beslag is precies goed als het van de lepel loopt. Is dat niet het geval, voeg dan een beetje melk toe.
- Het beslag is klaar en kan in de vorm worden geschept.
- Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin
Tweet