Citroencake met citroenglazuur

Informatie
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Oventemperatuur: 175 °C
- Heteluchtoven: onbekend
- Voedingswaarden: Onbekend
Benodigdheden
- Springvorm
Ingrediënten
- 180 g bloem
- 15 g bakboter
- 100 g boter
- 100 g suiker
- 3 Eieren
- Geraspte schil en sap van 2 citroenen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor en plaats het rooster iets onder het midden.
- Roer de boter, de suiker en de schil tot een crème.
- Splits de eieren. Roer de eierdooiers één voor één door de crème.
- Roer de gezeefde bloem en het bakpoeder door het mengsel, gevolgd door het sap van de citroenen.
- Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
- Giet het deeg in een springvorm die vooraf is beboterd en met bebloemd.
- Bak de cake in 40 minuten gaar en goudbruin.
- Maak het glazuur: vermeng het suiker met het eiwit en het citroensap. Klop het mengsel op laag vuur ongeveer 3 minuten.
- Bestrijk de cake met het citroenzuur en laat drogen.
Tweet