Chocoladecake

Informatie
- Bereidingstijd: 60-70 minuten
- Oventemperatuur: 160 °C
- Heteluchtoven: 150 °C
- Voedingswaarden: Onbekend
Benodigdheden
- Cakevorm
Ingrediënten
- 250 g Bakkers cakemeel
- 250 g Margarine of roomboter
- 4 el Suiker
- 200 g witte basterdsuiker
- 3 Eieren
- 5 el Cacao
- 50 ml melk
- 5 el warm water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor en plaats het rooster iets onder het midden.
- Vet de cakevorm in en bestuif de binnenkant met bloem.
- Klop de mixer zacht en romig. Voeg daarna de suiker toe en mix tot er een glad geheel ontstaat.
- Mix de eieren één voor één door de massa en klop het geheel ongeveer 5 minuten op de hoogste stand tot er een glad cakebeslag ontstaat.
- Voeg de melk en het cakemeel geleidelijk toe. Mix de massa tot een glad beslag.
- Maak het warme water, suiker en cacao een gladde substantie. Deze kan hierna door het beslag worden geklopt.
- Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60 – 70 minuten gaar en goudbruin.
Tweet